Forventningsfulle februar

Februar er litt som torsdag. Det er lov å begynne å glede seg til det som kommer, henholdsvis våren og helgen. For meg betyr februar forventning. Forventninger om lysere dager, varmere vær, feriedager og gode uteopplevelser. Her er noen ting å glede seg over i februar:

Det er merkbart lysere

For bare noen uker siden, da vi spiste julemiddag klokka fem, lå verden mørk og stille bak julestjerna i vinduet. Nå er det merkbart lysere både om morgenen og ettermiddagen. Det går den rette veien mot sommer nå. Samtidig kan den lave ettermiddagssola gi et fantastisk fargespill i lavt skydekke og tåke, noe vi har en god del av her ved Oslofjorden om vinteren.

Tåken ligger som hvite bølgetopper over Oslofjorden.

Solen varmer (litt) igjen

Januar betyr stort sett kaldt vær og mørke dager, men allerede i februar kan man merke at det er mer kraft i sola. Når den viser seg vel og merke, noe som er litt for sjeldent nå om dagen. Hvis man vender ansiktet mot sola, er det mulig å kjenne at den har begynt å varme litt igjen. På tide å ikle seg varmedress og rigge seg til på verandaen!

Fuglene begynner å synge

Her jeg sitter her i stua og skriver, kan jeg høre fuglene kvitre av full hals utenfor. Selv om det er tåke og 5 minusgrader. De vet instinktivt hva som er i vente de neste ukene og månedene.

Søte appelsiner

Jeg synes alltid at appelsinene er ekstra søte og billige på nyåret, og i februar drikker vi alltid ferskpresset appelsinjuice til helgefrokosten. Det er noe helt annet enn all slags kartongjuice. Det er nesten som å være i Spania igjen oge spise frokost ved svømmebassenget.

Tulipaner

Tulipaner er min favorittblomst. Kanskje fordi jeg forbinder det med vår og påske, men også fordi de er fargesprakende og robuste og perfekte for en som klarer å ta livet av selv den mest hardføre kaktus.

Mammutsalg

Årets store boksalg sparkes i gang i midten av måneden. Her er det mulig å gjøre gode kjøp. Hva med å handle inn litt vinterferie og påskeferie?

 

Morsdag, Valentines og fastelavn

I februar er det nok av anledninger til å kose seg litt ekstra. Personlig er jeg imot disse stadige kjøpefestene som handelsnæringen prøver å få oss med på. Holder det ikke med å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet, et fastelavnsris og nystekte vafler til søndagskaffen?

Vinterferie

Det er fint med et avbrekk midt på vinteren. Jeg tror vi har godt av det. Å ha noe å se frem til og bruke vinter og snø til noe hyggelig, og ikke bare irritere oss over måking og trafikkproblemer. Vi er heldige som bor i et land der alle kan komme seg ut i naturen. Uansett hvor man bor kan man stort sett komme seg ut i skogen, opp på fjellet eller ned til sjøen eller en innsjø. Og det er så og si gratis. Om man foretrekker å gå på ski, dra på pilketur, tenne et bål og steke pølser, eller bare vandre rundt i en snødekket by, så er det deilig å komme seg ut.

Vintervakkert på Blefjell

OL

Det er ganske beleilig at store deler av OL sammenfaller med vinterferien, i hvert fall nå som mange av øvelsene skjer om natten. Selv om jeg ikke er så opptatt av vinteridrett, er det noe spesielt når det er store mesterskap som OL. TV’n må liksom stå på i bakgrunnen.

I år håper jeg faktisk på at det også er andre nasjoner som gjør det bra. Særlig i langrenn. Det er jo ikke så veldig spennende hvis Norge skal vinne alt som er. Og uten spenningen er jo noe av sjarmen borte. Kanskje skulle man faktisk utstyre Marit Bjørgen med et par treski slik at konkurransen jevner seg litt ut?

 

 

Post a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Forrige innlegg Neste innlegg