3 tips til krimserier i sommervarmen

Hvis du begynner å bli lei av varme sommerkvelder på terrassen eller rett og slett ikke får sove om nettene, kan jeg anbefale følgende krimserier på Netflix og HBO:

Safe (Netflix – 1 sesong)

Endelig en tv-serie av thrillermesteren Harlan Coben!

Legen Tom Delaney bor i et trygt og rolig nabolag sammen med sine to døtre. En dag forsvinner eldstedatteren Jenny etter en fest og litt senere finner man kjæresten hennes død. Hvor er Jenny? Lever hun? Har hun noe med dødsfallet å gjøre? Eller er det noe helt annet som foregår under overflaten i det tilsynelatende rolige nabolaget?

Her gjelder det å henge med i svingene for spor og blindspor veves sammen i en forrykende fart. Akkurat i det du tror du har funnet løsningen, dukker nye spor opp. Som alltid klarer Coben å lure seeren/leseren til siste slutt.

Collateral (Netflix – miniserie i 4 deler)

Et pizzabud blir skutt når han skal leverer pizza til eks-kona til et medlem av Labour partiet. Mannen er syrisk asylsøker og oppholder seg ulovlig i London. Er han et tilfeldig offer eller er han involvert i noe mer alvorlig?

Skjebnen til flere tilsynelatende tilfeldige personer knyttes elegant sammen i denne svært gode britiske krimserien.

Bosch sesong 4 (HBO)

Michael Connellys bøker om den LA baserte politimannen Harry Bosch har blitt serie og er inne i sin fjerde sesong. Har du enda ikke begynt på denne serien, er det bare å glede seg!

Sesong 4 tar utgangspunkt i boken Angel Flight, men de som har lest bøkene, vil se at serien er kreativ med tidslinjene i Bosch’s liv og flere av bøkene smelter sammen.

En borgerrettighetsadvokat blir skutt og mistanken faller på en gruppe politifolk som er anklaget for mishandling av en farget fange. Boken er skrevet i 1998 og preget av raseopptøyene i LA på 90-tallet. Samtidig jakter Bosch på mannen som drepte moren hans da han var liten og eks-kona Eleanor havner i trøbbel.

Bosch er en solid politiserie med nerve, men nesten uten vold og skyting. Bosch er politimannen som aldri lar seg stoppe og som havner på kant med sine overordnede fordi han ikke lar seg stoppe av hensyn til politikk og regelverk. Samtidig er Bosch’s privatliv fullt av utfordringer og tragedier som gjør serien til et utmerket drama også. Må ses!

 

 

Post a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Forrige innlegg Neste innlegg